Canon подобрява ключов елемент от комплекта на фотографа – известният обектив 70-200mm от серия L

 7 юни 2018 г. – Canon Европа обявява днес подобрени версии на два от своите най-обичани обективи от серия L - моделите EF 70-200mm f/4L IS II USM и EF 70-200mm f/2.8L IS III USM. Обективът 70-200mm е задължителна част от инструментариума на професионалисти, напреднали ентусиасти и любители фотографи. Това е така благодарение на способността му за лесно прекомпозиране на изображението в широки граници от стандартно фокусно разстояние до близко телеувеличение. Тази адаптивност означава, че и двата модела могат да заснемат широк спектър от обекти – от портрети до сравнително отдалечени обекти, затвърждавайки ключовото място, което обективът 70-200mm заема в комплекта на фотографа.   

Несравнимо качество, здрава и компактна конструкция – EF 70-200mm f/4L IS II USM 
Създаден на базата на високите стандарти на своя предшественик, EF 70-200mm f/4L IS II USM се отличава с превъзходната изработка, издръжливостта и ергономичността, с които е известна широката гама обективи Canon. С тегло от 780g, EF 70-200mm f/4L IS II USM е идеален за пътуващия фотограф. Независимо дали снимате на плажа, или на сватба, този обектив постига изключително резки изображения в най-разнообразни ситуации. Флуорното покритие намалява полепването на прах и влага по лещите, а покритията Super Spectra елиминират отблясъците. Флуоритните оптични елементи на EF 70-200mm f/4L IS II USM могат да коригират хроматичната аберация, като гарантират висока резолюция и контраст на изображенията. Това отлично и постоянно качество на изображението е безценно за намаляване на времето, прекарано в последваща обработка.

Константният f/4 отвор на диафрагмата на EF 70-200mm f/4L IS II USM гарантира повторяемост на експонацията по цялата дължина на обектива. Деветте заоблени ламела на диафрагмата на EF 70-200mm f/4L IS II USM създават приятен ефект "боке", като разфокусират фона и акцентират върху обекта. Обективът EF 70-200mm f/4L IS II USM разполага с нов стабилизатор на изображението, базиран на конструкцията на Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM, който осигурява еквивалентен ефект на снимане с пет стъпки по-висока скорост на затвора (в сравнение с трите стъпки на своя предшественик)i. Това е предимство във всякакви условия на снимане, когато фотоапаратът е подложен на резки движения, като например на репортажни събития, или заснемане на диви животни по време на сафари. 


Обективът EF 70-200mm f/4L IS II USM използва комбинация от пръстеновиден ултразвуков мотор (USM) и нова EF система от трето поколение, която включва нов високопроизводителен процесор и новоразработен фърмуер за по-голяма бързина и точност при високоскоростно автоматично фокусиране. Безшумната система за автоматично фокусиране също така позволява ръчно донастройване на фокуса и едва 1 m разстояние до обекта (в сравнение с 1,2 m при предшественика). Тези характеристики правят EF 70-200mm f/4L IS II USM идеален за ненатрапчиво и прецизно снимане, което е необходимо за успешната улична фотография. 

EF 7-200mm f/4L IS II USM – основни характеристики
    • Гъвкав диапазон на вариото 70 – 200 mm
    • Константен максимален отвор на диафрагмата f/4
    • Пръстеновиден USM мотор за фокусиране
    • Стабилизатор на образа за 5 стъпки по-ниска скорост на затвора
    • Лесно преносим,​с тегло от едва 780g


Висока производителност, универсалност и издръжливост – EF 70-200mm f/2.8L IS III USM 
Обективът EF 70-200mm f/2.8L IS III USM заменя модела 70-200mm на Canon от върховия клас, добавяйки редица предимства за фотографите, използващи този водещ на пазара обектив. Той е проектиран с високи характеристики и здравина и е идеален за фотографи, които търсят висококачествен телеобектив за заснемане с прецизна детайлност. Създаден да удовлетвори изискванията на професионалистите, EF 70-200mm f/2.8L IS III USM със своите защитни уплътнения е очевидният избор за снимане в сурови условия. Устойчив на прах и влага, EF 70-200mm f / 2.8L IS III USM притежава също предна и задна леща с флуорно покритие, които се почистват съвсем лесно. Наред с функционалността, която фотографите толкова ценят, подобрената издръжливост на EF 70-200mm f/2.8L IS III USM го прави отличен за качествена фотография. 

С големия си максимален отвор f/2.8 и осемте заоблени ламела на диафрагмата, EF 70-200mm f/2.8L IS III USM разкрива големи възможности за творческо снимане. Той позволява на фотографа да заснеме кристално резки обекти на копринено гладък разфокусиран фон. Благодарение на своите първокласни флуоритни и UD елементи, EF 70-200mm f/2.8L IS III USM постига висок контраст и отлична резолюция. С този обектив фотографът знае, че може да постигне идеалната снимка. Снимането в условия на слаба осветеност също не е проблем за EF 70-200mm f/2.8L IS III USM благодарение на неговия голям максимален отвор на диафрагмата f/2.8, който е константен в целия диапазон на вариото и пропуска двойно повече светлина от обектив с отвор на диафрагмата f/4. 

Разклащането на фотоапарата не тревожи потребителите на EF 70-200mm f/2.8L IS III USM благодарение на стабилизатора на изображението с 3,5 стъпки, който компенсира всяко размазване, причинено от движение. Пръстеновидният USM мотор осигурява безшумно автоматично фокусиране с изключително висока скорост, а ръчно донастройване на фокуса е достъпно по всяко време просто чрез завъртане на гривната за фокусиране. Тези качества правят EF 70-200mm f/2.8L IS III USM изключително подходящ за идеално и безшумно заснемане на животни в естествената им среда.
 

EF 70-200mm f/2.8L IS III USM – основни характеристики
    • Гъвкав диапазон на вариото 70 – 200 mm
    • Константен максимален отвор на диафрагмата f/2,8
    • Пръстеновиден USM мотор за фокусиране
    • Стабилизатор на образа за 3,5 стъпки по-ниска скорост на затвора
    • Здрава конструкция, устойчива на атмосферни влиянияКоментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии