Canon PowerShot G1 X Mark III - креативност в компактни размери

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 15, 2017
Както се очакваше, Canon представи третата (Mark III) генерация на компактния си фотоапарат от висок клас PowerShot G1 X, характеристиките на който бяха известни още преди официалния анонс.
 
Новата камерата (Canon PowerShot G1 X Mark III)  се различава съществено от своя предшественик благодарение на използването на още по-голям CMOS сензор с размери 22,3 мм х 14,9 мм (кроп 1.6х) и класическо съотношение на страните на кадъра от 3:2. Резолюцията на изображението е нарастнала от 13 мегапиксела на 24 MP, но в действителност сензорът има двойно повече фотодетектори (48 милиона), заради иновативната Dual Pixel AF система ползвана в новия модел. Именно за това е използван значително по-мощният процесор Digic 7, който е призван да се справи с нелеката задача да обработва значително нарасналото количество постъпващата информация от фотодетекторите. Обективът, разбира се, също е сменен и сега той е с еквиваленто фокусно разстояние от 24 мм до 72 мм, а максимална бленда e f/2.8 в широкоъгълно положение и f/5.6 - в теле положение на зума. В същото време камерата е станала по-малка и лека. Сега тя е с размери 115 х 78 х 51 мм и тегло 399 г. срещу 116 x 74 x 66 мм и 553 г. при предшественика.
 
Към достойнствата на камерата трябва да отбележим наличието на вграден ND филтър, както и оптичен стабилизатор на изображението с ефективност до 4 стъпки на експозицията. Скоростта при серийно снимане е до 7 к/с но може да достигне 9 к/с при изключен следящ фокус. Буферът събира до 19 кадъра в RAW формат или 24 в JPEG. Резолюцията на видеото, за съжаление, не е в крак с последните тенденции и предлага едва FullHD (1920 x 1080), но за радост поне е с 60 кадъра в секунда. Светлочувствителността е типична за сензор с APS-C размери и е в диапазона ISO 100-25600. Вградената светкавица е ефективна на растояние до 9 метра при използване на "Auto ISO", но за радост има и гнездо за външна светкавица, с която можем значително да разширим използваемостта на камерата при Flash фотография. Наличието на напълно подвижен 3" сензорен дисплей прави употребата на камерата много удобна както за фотография, така и за видеозаснемане. Наличието на Wi-Fi 802.11b/g/n с NFC и Bluetooth дава на потребителите на социални мрежи възможност за бързо и лесно споделяне на преживяните моменти. Камерата има прахо и влаго защита, но слабото място е капацитета на батерията. С едно зареждане тя е в състояние да направи едва 200 кадъра.

Очаква се камерата да се появи през ноември.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 15, 2017
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии