Canon представя пет универсални 4K видеокамери - XA65/XA60, XA75/XA70 и LEGRIA HF G70

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 09, 2022
Canon разширява продуктовата си гама с четири професионални видеокамери – XA65, XA60, XA75 и XA70 – заедно с полупрофесионалната LEGRIA HF G70. Новите видеокамери са подходящи за широк спектър от приложения, включително документални филми, корпоративни събития или образование. Способни да заснемат съдържание с изключително 4K качество, с HD UVC поточно предаване през USB-C, усъвършенстван автофокус и функция за разпознаване на лица тези модели ви предлагат професионално представяне. Всички те позволяват MP4 запис, а четирите професионални видеокамери поддържат XF-AVC запис за приложения за телевизионно разпръскване.Висококачествено 4K заснемане
С гамата компактни видеокамери Canon създателите на съдържание могат лесно да заснемат зашеметяващо 4K видео във всяка ситуация. Снабдени с процесор DIGIC DV6 и използвайки съответно сензор CMOS тип 1/2,3” и CMOS тип 1,0”, Canon XA65/XA60 и XA75/XA70 заснемат 4K UHD видео и Full HD видео с предискретизация за превъзходно HD качество, което ги прави идеални за широк спектър от приложения. Благодарение на интелигентната оптика на Canon тези видеокамери предлагат впечатляваща функционалност на вариото. Постигайки широк ъгъл от 35mm, XA65/XA60 предлагат 20x оптично увеличение, а XA75/XA70 15x увеличение. Всички професионални модели поддържат 40x цифрово увеличение, което се разширява до 800x при XA65/XA60 и 600x при XA75/XA70. С безупречни способности за запис на видео, тези модели са проектирани за ефективна и удобна работа с голям 3,5-инчов LCD сензорен дисплей и визьор с висока разделителна способност.

Прецизен фокус, стабилно видео
С прецизните системи за автоматично фокусиране на Canon, XA65/XA60 и XA75/XA70 гарантират, че създателите на съдържание могат лесно да фокусират своите обекти и да следват действието. Благодарение на технологията Dual Pixel CMOS AF моделите XA75/XA70 осигуряват бързо и прецизно фокусиране, а Dual Pixel ориентира на фокуса улеснява ръчното фокусиране на обекта. Гамата XA65/XA60 използва усъвършенствана хибридна AF система за прецизно фокусиране дори в условия на слаба светлина. Всички модели предлагат регулируеми скорости на фокусиране за бърз или бавен и гладък автофокус, който може да се контролира чрез 3,5-инчовия LCD дисплей, позволяващ на операторите лесно да задават AF точка чрез докосване. За още по-голяма прецизност и удобство особено в натоварени среди, където операторите трябва да поддържат обекта на фокус, са налични режимите „AF с разпознаване на лица“ и „Проследяване на лица“. Всички модели разполагат с ръчен фокус, който може да се настройва или чрез пръстена за фокусиране/варио, или чрез пръстена за управление на обектива на XA75/XA70. Използвайки стабилизатор на образа по 5 оси, тези модели заснемат стабилни кадри.

Гъвкави формати за запис
С набор от гъвкави настройки за запис XA65/XA60 и XA75/XA70 безпроблемно се интегрират в професионални работни процеси, независимо дали заснемат с кодек XF-AVC 4K UHD 160Mbps при 25P за телевизионно излъчване, или използват по-управляемия кодек MP4 4K UHD 150Mbps при 25P с по-малък размер на данните. С множество специализирани настройки за запис, включително запис с висока и ниска кадрова честота, запис на индикациите на екрана за вграждане на датата и часа във видеото и инфрачервен режим за заснемане на тъмно, тези видеокамери могат да се използват за широк спектър от приложения. Те също така могат лесно да бъдат интегрирани в конфигурации с няколко камери благодарение на менюто за потребителски настройки на изображението, което позволява на потребителите да постигат съответствие на цветовете с тези на други камери на Canon. За професионален запис на звук XA65/XA60 и XA75/XA70 предлагат два XLR аудио входа със запис на 4-канално аудио с линейна ИКМ и възможност за задаване на нивото на запис и входната чувствителност.

Подобрени възможности за свързаност
Новите професионални видеокамери на Canon предлагат усъвършенствана свързаност, за да позволят лесно и бързо предаване на видео с висока разделителна способност. XA65/XA60 и XA75/XA70 могат да предават поточно HD UVC видео през USB-Ci към компютър – идеално за образователни или религиозни институции, които все повече предлагат както присъствени, така и виртуални услуги. Всички модели разполагат с HDMI изход и две гнезда за SD карти, позволяващи запис с превключване на гнездо или паралелен запис на резервно копие, като XA65 и XA75 предлагат допълнителен 3G-SDI изход.

LEGRIA HF G70
Проектирана за амбициозни създатели на филми и документалисти, LEGRIA HF G70 е многофункционална видеокамера, предоставяща професионални възможности в удобни размери, така че всички да могат да снимат като професионалисти. Използвайки CMOS сензор от тип 1/2,3 и висококачествен вариообектив с 20x увеличение, видеокамерата заснема 4K UHD видео във формат MP4 и HD видео с предискретизация за безупречно качество на изображението. HDMI и USB-C изход позволяват на потребителите да използват LEGRIA HF G70 като уеб камера за висококачествени видеоразговори и споделяне на съдържание онлайн. Налични са и допълнителни режими за сцена, включително нощен режим, запис на индикациите на екрана и режим за аудио сцена, който осигурява запис на звук, адаптиран към средата на снимане.


Основни характеристики на XA75/XA70:
•    CMOS сензор тип 1.0" и процесор DIGIC DV6 за 4K UHD запис
•    15x оптично увеличение и 40x цифрово увеличение
•    DUAL Pixel CMOS AF и разпознаване на лица
•    Два XLR аудио входа с 4-канален аудио запис.
•    Поддръжка на инфрачервено снимане
•    Поддръжка на USB Video Class (UVC)i
•    3G-SDI (само за XA75) и HDMI изход
Основни характеристики на XA65/XA60:
•    CMOS сензор тип 1/2.3" и процесор DIGIC DV6 за 4K UHD запис
•    20x оптично увеличение и 40x цифрово увеличение
•    Два XLR аудио входа с 4-канален аудио запис.
•    Поддръжка на инфрачервено снимане
•    Поддръжка на USB Video Class (UVC)i
•    3G-SDI (само за XA65) и HDMI изход
Основни характеристики на LEGRIA HF G70:
•    4K UHD CMOS сензор тип 1/2.3
•    Висококачествен вариообектив с 20x увеличение
•    USB-C изход за поточно предаване
•    Хибриден AF
•    HD обработка с предискретизация
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 09, 2022

Фотогалерия: Canon представя пет универсални 4K видеокамери - XA65/XA60, XA75/XA70 и LEGRIA HF G70

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии