Canon България отбелязва 5-тата годишнина на системата EOS R със среща с фотографа Joel Santos

София | 09 Ноември 2023 от 19:00 до 21:00 ч.
Canon България отбелязва 5-тата годишнина от създаването на революционната система EOS R със събитие под надслов „Нашата планета: Неразказани истории през обектива на Joel Santos“. То ще се проведе на 9-ти ноември 2023 г., от 19:00 ч. в столичната галерия – Vivacom Art Hall, на ул. „Оборище“ №5. Специален гост ще бъде дългогодишният посланик на бранда – Joel Santos. Фотографът и автор на документални филми ще представи визуални разкази за някои от най-отдалечените и негостоприемни места по света. 

Предстоящото събитие има за цел да проследи пътуването на иновациите и креативността през призмата на своеобразна „машина на времето“. Като международен посланик на бранда, Joel Santos ще представи вдъхновяващи фото и видео кадри, подплатени със завладяващи истории от приключенията си до кътчета в различните краища на света, където все още има действащи вулкани и древни традиции. 
 
Изключително радостен съм, че благодарение на Canon ще имам възможността да споделя своите лични впечатления и вълнуващи истории със съмишленици и любители на фотографията. В хода на подготовката, се фокусирам върху най-отличителните спомени, натрупани през професионалния ми път и работата ми с продуктите от портфолиото на Canon. Екосистемата EOS R извървя дълъг път от създаването си преди 5 години и съм щастлив, че заедно сме част от нейното развитие. Очаквам ви с нетърпение!“, сподели Joel Santos, дългогодишен посланик на Canon.
 
Събитието е отворено за всички желаещи, които проявяват интерес да присъстват. Всички детайли са достъпни и във Facebook страницата на Canon България. 
 
От лансирането си през 2018 г. системата на Canon EOS R успява да преобрази света на фото и видео заснемането. Днес, тя включва 14 фотоапарата, 42 обектива и множество аксесоари, които обхващат както full-frame, така и APS-C формати. Системата е доказателство за дългосрочната отдаденост на бранда в посока утвърждаване на смели иновации и визионерски технологии. 
 
Като част от екосистемата, Canon последователно представя първата в света 8К безогледална хибридна камера – EOS R5, която налага нов стандарт за разделителна способност, скорост и видео заснемане възможности за създаване на VR съдържание, актуализации на системата за автоматично фокусиране, високоскоростно непрекъснато снимане и функцията IBIS High Resolution, способна да създава спиращи дъха 400MP изображения. В допълнение, системата EOS R налага преосмисляне на дизайна на обектива и въвеждане на по-бързите и компактни RF Trinity zoom лещи.
 
За Joel Santos
Joel Santos има бакалавърска и магистърска степен по икономика и работи като университетски преподавател в Икономическия университет в Дили в Източен Тимор в периода 2004 – 2006 г. От 2007 до 2010 г. е  главен редактор на най-авторитетното фотографско списание в Португалия (свързано с Digital Camera на Future Publishing), а след това се посвещава на своята най-голяма страст – създаването на авторска документалистика и визуално разказване на истории. 
Днес, той е режисьор и продуцент на документални филми за пътувания до някои от най-отдалечените места по света.

Създател е на документалните телевизионни сериали „Mundo à Vista“ („Поглед към света“) и „Portugal à Vista“ („Поглед към Португалия“) за водещия телевизионен канал в Португалия – SIC, и стрийминг услугата, предлагана от платформата – OPTO SIC. Двете поредици документират конфликтни региони, вулканично активни и отдалечени региони като Южен Судан, Нигер, Етиопия, Бенин, Монголия, Индонезия, Китай, Гватемала , Мексико, Исландия, Шотландия и др.
Joel Santos е носител на поредица отличия, сред които: наградата „Туристически фотограф на годината“ (2016 г.), награди за 1-во („Райски кътчета“) и 2-ро („Природа и диви животни“) място на Международния фестивал на туристически филми ART & Tour (2019 г.) и 1-во място на BES/VISAO Nature (жури на WPF, 2005 г.) Той е още журналист, автор и фотограф във водещото новинарско списание в Португалия – VISAO. В допълнение, през последните 5 години създава съдържание за специални издания, посветени на Азорските острови и Мадейра.
 
Автор е на 10 книги, 4 от които – тематични (Индия, Португалия, Амазонка – Бразилия, Португалски природни паркове) и 6 – технически (Фотография и редактиране). Негови изображения и статии се публикуват във водещи международни списания и вестници, като Nat Geo, Nat Geo Travel, Geo, The Guardian и др. 
 
Повече информация за Joel Santos е достъпна в собствения му сайт и профилите му в социалните мрежи Instagram и Facebook. 
 
// Актуално / Представяне | PhotoSynthesis | Октомври 30, 2023
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии