Актуализация на фърмуера на Canon XF605 за интеграция в среди с няколко видеокамери

Актуализацията на фърмуера на XF605 предлага по-голяма ефективност за телевизионните оператори и по-разнообразни възможности за снимане за създателите на съдържание, използващи  XF605 – професионална видеокамера, предназначена за видеооператори, които работят сами.

Опростени работни процеси
За да отговори на нарастващото търсене на решения за дистанционни продукции и продукции на живо, тази най-нова актуализация на фърмуера добавя протокола XC на Canon, който позволява на XF605 да работи заедно с други съвместими продукти на Canon в конфигурации с няколко видеокамери. Комбинирайки безупречните характеристики на тази видеокамера с усъвършенствани мрежови технологии, телевизионните оператори могат безпроблемно да интегрират XF605 в своите конфигурации и да управляват ISO, отвора на диафрагмата, потребителските настройки на изображението и автофокуса на всички видеокамери от една точка. Фърмуерът v1.0.1.1 въвежда и нова опция за запис 4K Intra 60P/50P наред с XF-AVC Intra 410Mbps, дефинирайки лек и висококачествен кодек, който спомага да се намалят разходите за съхранение и да се ускори трансферът на файлове.

Разширени възможности за запис на видео
Благодарение на технологията Dual Pixel CMOS AF на Canon потребителите вече могат да се радват на предимствата на автофокус и проследяване с разпознаване на лица и очи при запис както с ниска, така и с висока кадрова честота – идеално за улавяне на бързо протичащи действия. За още по-голяма гъвкавост фърмуерът сега включва и поддръжка за снимане с вертикална ориентация – функция, която видяхме за първи път в EOS C70. Това е идеално за цифрови информационни и рекламни дисплеи, когато създателите на съдържание трябва да заснемат 4K съдържание с портретна ориентация. За лесно снимане с вертикална ориентация екранът и екранното меню променят ориентацията си.

Безпроблемна работа
Фърмуерът v1.0.1.1 на тази видеокамера, предназначена както за оператори, които работят сами, така и за оптимизирани екипи, излъчващи събития на терен, позволява на операторите да наблюдават всичките четири аудиоканала в индикатора на дисплея. Потребителите вече могат да конфигурират програмируемия бутон 11 като бутон за запис – идеално за тези, които снимат със статив или с вертикална ориентация. Добавена е и функция, която запазва избрания режим на снимане при превключване от стандартен режим към режим за запис с висока или ниска кадрова честота.

Актуализацията на фърмуера v1.0.1.1 на XF605 ще бъде достъпна за изтегляне от 22 август тук:
https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/camcorders/digital/hdv_series/xf605.html?type=firmware


Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии