25 години Група Казанлък – фотографска изложба на група ''Казанлък - 85'' / 07.07.2011, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юли 05, 2011Откриване: 7 юли (четвъртък), 19:00 часа
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул. "Васил Левски" 57

Изложбата може да бъде видяна от 7 до 19.07.2011 г.

Юбилейната изложбата е част от програмата на Месеца на фотографията.

Творците от Група "Казанлък - 85" - Бедрос Азинян, Александър Иванов, Желиян Николов, Мариян Димитров и Георги Димов, се събрат заедно в обща експозиция след 15 години прекъсване.


Фотографска група "Казанлък '85" е създадена на 2 януари 1985 година в град Казанлък. Основатели на групата са ф.х. Александър Иванов, ф.х. Желиан Николов, ф.х. Бедрос Азинян, Георги Димов и Мариан Димитров.

Още от самото си създаване и с първите си изложби, групата показа, че за времето си е едно ново явление във фотографския живот на България. Отличавайки се със своя творчески почерк и поглед към света, всеки индивидуално, но и в същото време вписвайки се като цяло в облика на групата, подчертавайки изграждането на своите образи, пейзажи, етюди, подработени с невероятно лабораторно изпълнение, петимата от Казанлък, достигайки до едни от най-престижните награди във всички провели се национални и международни фотографски изложби и конкурси, дадоха основание да се заговори за Казанлъшка фотографска школа.

Днес, 25 години от тяхната първа изява, творците отново показват поредната си изложба, в която всеки един от тях показва по 10 творби. За огромно съжаление в групата липсва един невероятен фотограф и приятел - Георги Димов, светла му памет.Снимка: Желиян Николов
Снимка: Бедрос Азинян
Снимка: Александър Иванов

 

Очакваме ви!  

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юли 05, 2011

Фотогалерия: 25 години Група Казанлък – фотографска изложба на група ''Казанлък - 85'' / 07.07.2011, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии