По-високо ниво на контрол с новия обектив PC NIKKOR 19mm f/4E ED

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 19, 2016
Nikon повишава нивото на гъвкавост на композиране с първия обектив с формат FX и контрол на перспективата (PC), който използва два механизма на завъртане за PC. Идеален за снимане на архитектура, изящно изкуство и пейзажи.
 
Благодарение на ъгъла на изображението и възможността за накланяне, преместване и завъртане на две нива, този обектив позволява заснемане от идеалната изходна позиция. Накланянето и преместването могат да се задействат поотделно или в комбинация, повтаряйки до голяма степен движенията на широкоформатна камера. Можете да упражните контрол върху фокусната равнина на обектива и лесно да го премествате за създаване на изображения, които не са засегнати от конвергенция. Освен това можете да го накланяте за заснемане на пейзажи, които са ясни от предния план до фона, без да се налага да затваряте диафрагмата. 19-милиметровият зрителен ъгъл е идеален за големи сгради и пространства, а оптичната конструкция осигурява намаляване на изкривяването. 

 
Основни характеристики:

19-милиметров зрителен ъгъл 
Можете да заснемете действителните пропорции на сцената или да уловите по-голяма част от сградата и по-малко от предния план. 

Висока прецизност
Двете асферични лещи до голяма степен намаляват комата и другите видове аберация. Трите елемента от стъкло с изключително ниска дисперсия намаляват до минимум аксиалната хроматична аберация. Нанокристалното покритие на Nikon практически премахва фантомите и отблясъците в кадъра дори при контражур.

Завъртане на две нива за PC
Накланянето и преместването могат да се задействат поотделно или в комбинация. При накланяне може да се завърта до 90°, в която и да е посока, като целият обектив също може да се завърта до 90°. 

Превъзходна конструкция
Здравият механизъм за преместване позволява безпроблемна работа. Обективът е снабден с флуорното покритие, което отблъсква водата, праха и замърсяванията, без да понижава качеството на изображението. 
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 19, 2016
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии