Покажи най-добрите си фотографии и спечели супер награди със Снимка на деня на PHS.BG!5 мнения

PhotoSynthesis PhotoSynthesis модератор / про
преди 7 години  

Приятели, 

от 15 юни до края на годината всички фотографии, публикувани за гласуване в photosynthesis.bg могат да спечелят привлекателни награди – всяка Снимка на деня ще донесе на своя автор ваучер за висококачествен печат с галерийно качество на стойност 100 лв.!

Точно така – всеки ден някой от авторите в общността на мястото за фотография, хора и идеи, чиято снимка стане Снимка на деня, ще печели награда!
 

Освен това, всеки месец един от участниците в photosynthesis.bg, който е оценил някоя от снимките на деня, също ще спечели специална награда от нас - просто гласувайте за фотографиите, които ви допадат най-много!

 

Включи се и ти:

В конкурса могат да участват всички, които имат регистриран профил в photosynthesis.bg и публикуват една или повече фотографии за гласуване*. (Напомняме, че фотографиите, публикувани за оценяване, не могат да имат водни знаци или други идентифициращи автора елементи - изискване, което е в сила и в момента. Такива кадри ще бъдат изтривани.) 

Фотографията, която има най-висока оценка за съответното денонощие, става Снимка на деня на photosynthesis.bg и нейният автор печели нашата награда.

Всеки регистриран участник може да оценява неограничен брой фотографии, публикувани в раздел „Гласуване“. Всяка фотография може да бъде оценена по веднъж.

 

*За да публикувате една фотография за оценяване в раздел „Гласуване“, е необходимо на свой ред да сте оценили поне 3 фотографии на други автори.

Пример: ако вече сте оценили 30 фотографии на други автори, можете да публикувате за гласуване 10 фотографии. Ако публикувате 11 фотографии за гласуване, то 11-ата фотография ще бъде видима за останалите участници в раздел „Гласуване“ след като оцените още 3 фотографии.

 

Наградите за авторите на Снимка на деня ще бъдат получени от победителите под формата на код за безплатна поръчка на луксозен Acrylic-Bond в размер 30х40 см. или 35х35 см. от електронната система на Принт Център ФотоСинтезис.

Кодът може да се използва еднократно, само чрез профила на печелившия в photosynthesis.bg, в рамките на 1 месец след получаването му, за поръчка на посочения артикул с отпечатано изображение по избор на автора. Един автор може да получи не повече от 2 награди за един месец. 

Кодът не може да се използва за поръчка на други артикули, след изтичане на 1-месечния срок или от потребител на системата, различен от автора на снимката-победител, а наградата не може да бъде заменена за паричното й изражение.
 

Наградените ще бъдат обявявани на photosynthesis.bg и кодовете за поръчка ще бъдат изпращани на победителите в рамките на първия работен ден на следващия месец.

Победителите могат да получат отпечатаното копие на място във ФотоСинтезис Арт Център в София. Ако победителите имат желание да получат отпечатаното копие чрез куриер, е необходимо изрично да отбележат това в поръчката и да заплатят разходите по куриерската услуга.

Наградите за гласувалите ще бъдат разпределяни на случаен принцип чрез томбола, в която участват всички, които са дали оценка на поне една от снимките на деня от съответния месец.
 

Наградените ще бъдат обявявани през първия работен ден на следващия месец на photosynthesis.bg

Служители на ФотоСинтезис и техни близки не могат да получават награди от конкурса "Снимка на деня". 

Ласко Георгиев Ласко Георгиев про
преди 2488 дни

Здравейте :)

Бих искал да попитам какви са точно критериите за избор на "Снимка на деня" - има ли значение кога точно е качена фотографията или всички кадри участват според рейтинга си във всеки един конкретен ден, когато се определя най-високо оценената?

Благодаря предварително.

PhotoSynthesis PhotoSynthesis модератор / про
преди 2485 дни

Ласко Георгиев про
преди 2 дни
Здравейте :)

Бих искал да попитам какви са точно критериите за избор на "Снимка на деня" - има ли значение кога точно е качена фотографията или всички кадри участват според рейтинга си във всеки един конкретен ден, когато се определя най-високо оценената?

Благодаря предварително.

Привет! 
Няма значение кога е качена фотографията - т.е. снимка на деня може да стане и фотография, която е качена преди месец, два или повече. Отчита се средна оценка за денонощие, но само при положение, че фотографията е оценена от поне 5 различни потребители. 

Поздрави! 

GID GID модератор / про
преди 2436 дни

По сигнал и предложение от тази тема системата за оценяване на фотографиите за "Снимка на деня" беше променена: 

1. За да стане една фотография "Снимка на деня", ще е необходимо да бъде оценена от най-малко 8 участници в сайта. 
2. В оценката за "Снимка на деня" няма да участват оценките, дадени от участници в сайта, които нямат най-малко 5 фотографии в "Рейтинг" или 2 фотографии в "Избрано" към момента на оценяване на фотографията. 
3. За "Снимка на деня" ще бъде обявявана тази фотография, която в определения ден има най-висока оценка, пресметната спрямо последния месец - т.е. "Снимка на деня" за, например, 02.09., ще бъде фотографията, която има най-висока оценка за целия период от 01.08. до 01.09. 

Оценките на участниците, които нямат поне 5 фотографии в "Рейтинг" или 2 фотографии в "Избрано", ще бъдат отчитани в общата оценка за снимките в галериите "Рейтинг", но няма да бъдат отчитани за "Снимка на деня", както описахме по-горе. Оценките на участниците, които имат поне 5 фотографии в "Рейтинг" или 2 фотографии в "Избрано", ще имат двойно по-голяма тежест при определяне на средната оценка на една снимка. Оценките на участниците с ПРО акаунти ще имат четворно по-голяма тежест.  

Относно галериите "Избрано" - там системата остава непроменена и в тях влизат единствено фотографии, одобрени от кураторите на сайта. Припомняме, че всеки може да изяви желание да стане куратор и, след одобрение от наша страна, да помогне за качествения подбор на добри фотографии за галерии "Избрано". 

Вярваме, че така системата за оценяване ще бъде по-адекватно насочена към качествената фотография. 

 

Илиян Божинов Илиян Божинов про
преди 2418 дни

Инициативата като инициатива за подкрепа на фотографи на състезателен принцип и промотиране на продукт, който се подарява на спечелилия снимка на деня, е чудесна сама по себе си. Състезателният принцип би трябвало да подтиква към себедоказване, тоест фотографите да се напъват да предложат на публиката нещо по-добро от предлаганото наоколо. Така се вдига ниво. За съжаление системата тотално се побългари и вместо показване на по-добро (което е далеч по-трудно), все по-често се "принизява" чуждия продукт. Това е продиктувано от ред причини. Фотографът трябва да гледа положително на средата, наречена "фотография", това е най-важната предпоставка за развитие. Аз съм искрено разочарован от начина на действие тук на определена група потребители, които не трябва да се заблуждават, че този им начин на действие ще ги направи по-добри фотографи. Когато страхът да се "сбориш" с конкуренцията те подтиква да се възползваш злонамерено от инструменти, дадени ти от системата, нещата не са ок - нито фотографски, нито чисто човешки. Поздрави!

PhotoSynthesis PhotoSynthesis модератор / про
преди 2418 дни | редакция на 03.11.2017 / 18:17

Привет! 

Както обикновено, следим внимателно какво се случва и прилагаме корекции, когато преценим, че са необходими с цел системата за оценяване да бъде максимално коректна и да няма злоупотреби.

Ниските оценки (2), които са на път да се превърнат вероятно в наказателен вот, съвсем скоро ще бъдат извадени от средната оценка за рейтинга на фотографиите и ще се превърнат в инструмент за сигнализация към модераторите и кураторите - т.е. даването на оценка 2 ще се счита за предложение фотографията да бъде премахната от галериите. Дали това да се случи ще преценяват модераторите и кураторите. 

Отново апелираме към това да запазим средата тук максимално ползотворна и фотографията - максимално качествена - според общите ни възможности. Това включва както въздържане от злоупотреби с инструментите за оценяване от една страна, така и от друга - съобразяване с мнението на останалите - дори и когато то не съвпада с нашето собствено. 

Поздрави на всички и благодарности за прекрасните фотографии, с които ни радвате kiss

Какво мислите?

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.