Фалшиви гласове...и акаунти....11 мнения

Светлин Йосифов Светлин Йосифов про
преди 6 години | редакция на 30.08.2017 / 00:50  

Здравейте,

От известно време качвам снимки в сайта,въпреки,че преди време се бях зарекъл да не го правя в български сайтове поради много причини.Вашата прамоция привлече добри фотографии ,което привлече и моето внимание.

Това което забелязах тази вечер е последната "Снимка на деня".

Мисля,че администраторите трябва да си зададът няколко въпроса...

Дали тази снимка заслужава да е там?

Как е станало така,че тя има най-висок рейтинг сред много по-добри?

За нея са гласували шест фалшиви акаунта....

......

Попадането на такава снимка в "Избрано" мен ме озадачава...и ме кара да се замисля....

Благодаря...предварително!!

Radka Peneva Radka Peneva про
преди 2403 дни

За съжаление, когато има начин да прецакаш системата, той се ползва...

Може би трябва да се въведе ограничение за гласуващите.

Възможност за оценяване да имат само потребители с поне 3 снимки в "Избрано".

 

 

 

 

 

Светлин Йосифов Светлин Йосифов про
преди 2403 дни | редакция на 30.08.2017 / 10:57

Това е идея...3 снимки в избрано и тогава гласуване....

В повечето добри сайтове за снимки (като 1х.com за които се сещам на първо четене)последната дума за публикуване имат поне 5-6 човека модератори плюс гласовете на хората...

Ако photosynthesis желаят да събират добри кадри...това е начина...

PhotoSynthesis PhotoSynthesis модератор / про
преди 2401 дни | редакция на 31.08.2017 / 15:41

Здравейте! 

Непрекъснато наблюдаваме как функционира системата за оценяване в стремежа си да намерим баланс между варианта за оценяване от публика и този с одобрение от куратори. Именно поради това сме отделили два типа галерии - "Избрано", в която попадат само фотографии, подбрани от кураторите и "Рейтинг", в която може да се види по-широка селекция, формирана от оценката от всички участници. 

Във връзка с конкурса за "Снимка на деня" обаче, на базата на нашите наблюдения и Вашите коментари (за които сме признателни), очевидно се налага да се внесат определени промени, за да се коригира прекалено силния стремеж към печелене на награда, в случая явно с не съвсем морални способи. 

Това, което ще направим - и ще бъде в сила още от утре, 01.09. - е следното: 
1. За да стане една фотография "Снимка на деня", ще е необходимо да бъде оценена от най-малко 8 участници в сайта. 
2. В оценката за "Снимка на деня" няма да участват оценките, дадени от участници в сайта, които нямат най-малко 5 фотографии в "Рейтинг" или 2 фотографии в "Избрано" към момента на оценяване на фотографията.
3. За "Снимка на деня" ще бъде обявявана тази фотография, която в определения ден има най-висока оценка, пресметната спрямо последния месец - т.е. "Снимка на деня" за, например, 02.09., ще бъде фотографията, която има най-висока оценка за целия период от 01.08. до 01.09. 

Оценките на участниците, които нямат поне 5 фотографии в "Рейтинг" или 2 фотографии в "Избрано", ще бъдат отчитани в общата оценка за снимките в галериите "Рейтинг", но няма да бъдат отчитани за "Снимка на деня", както описахме по-горе. Оценките на участниците, които имат поне 5 фотографии в "Рейтинг" или 2 фотографии в "Избрано", ще имат двойно по-голяма тежест при определяне на средната оценка на една снимка. Оценките на участниците с ПРО акаунти ще имат четворно по-голяма тежест.  

Относно галериите "Избрано" - там системата остава непроменена и в тях влизат единствено фотографии, одобрени от кураторите на сайта. Припомняме, че всеки може да изяви желание да стане куратор и, след одобрение от наша страна, да помогне за качествения подбор на добри фотографии за галерии "Избрано". 

Вярваме, че така системата за оценяване ще бъде по-адекватно насочена към качествената фотография. 

Поздрави! 

P.S. Въпросната фотография не е в "Избрано". "Снимка на деня"  с нищо не задължава кураторите и не всяка фотография от там попада в "Избрано". 

Светлин Йосифов Светлин Йосифов про
преди 2401 дни | редакция на 31.08.2017 / 19:12

Благодаря за отговора...които напълно ме удоволетворява..:) ,като ще продължавам да качвам снимки в сайта.

Относно възможността да се кандидатства за куратор е добра идея и ще се замисля.Проблемът е ,че пътувам често..:)

 

Както и да е...

Отново БЛАГОДАРЯ за старанието Ви....да направите това място по-добро...

Светлин Йосифов Светлин Йосифов про
преди 2401 дни

Мога да предложа още нещо...

Както разбирам имате възможности по отношение на промени(програмист) за подобряване на сайта...

Предложение:

Въведете точкова система за активност на всеки(както е в 1х.com или ViewBug.com)

Публикувана снимка...точки

Коментар на снимка ....точки 

Коментар в критика ....точки

Гласуване ...точки

и така нататък...

Така всеки ще стига някакво ниво...

Това може да отваря врати и да носи бонуси за покупка на техника или участие в конкурси...и др.такива...

Разбира се,Вие може и да сте обмисляли всичко това...,което е свързано с финансови възможности...

 

PhotoSynthesis PhotoSynthesis модератор / про
преди 2400 дни

Привет! 

Благодарим за предложението. Да, имаше размисли и по подобен вариант. Възможно е да търсим и такава посока на развитие, евентуално при следваща версия на страницата, която ще можем да направим вече на база реален опит и обратна връзка от вас - участниците в общността. 

Поздрави! 

Илиян Божинов Илиян Божинов про
преди 2368 дни

Здравейте,

Искрено Ви препоръчвам ако желаете да развиете системата на галериите и гласуването, тоест ако желаете да привлечете що годе прилични фотографии, да обмислите самата система за гласуване. За съжаление в момента се използва масово за наказателен вот, което е глупаво и не приемам когато става дума за фотография смесване на лични отношения. Платформата Ви в този й вид се използва за наказания, породени от получени виртуални шамари /упорито търсени/ в други платформи, по-стари на възраст ;).

Radka Peneva Radka Peneva про
преди 2368 дни

Превъзмогването на такъв тип страсти е висша форма на пилотаж.

Е, не са в помощ на изкуството, но не изискват повече от първичност. :-)

PhotoSynthesis PhotoSynthesis модератор / про
преди 2367 дни

Илиян Божинов про
преди 23 часа

Здравейте,

Искрено Ви препоръчвам ако желаете да развиете системата на галериите и гласуването, тоест ако желаете да привлечете що годе прилични фотографии, да обмислите самата система за гласуване. За съжаление в момента се използва масово за наказателен вот, което е глупаво и не приемам когато става дума за фотография смесване на лични отношения. Платформата Ви в този й вид се използва за наказания, породени от получени виртуални шамари /упорито търсени/ в други платформи, по-стари на възраст ;).

 

Здравейте!

Винаги сме полагали максимални усилия да подпомогнем оформянето на добронамерена и продуктивна среда за фотографията в България при всички наши начинания. При това, разбира се, разчитаме на същото от страна на всички, които се присъединяват към тези начинания по един или друг начин.

Очевидно, в конкретния случай не става дума за проблем на системата за оценяване, а за противопоставяне на лична основа, което се корени неизвестно за нас в какво. Самият факт е достатъчно неприятен и ние не желаем да даваме трибуна и инструменти за подобно поведение, чието място не е тук. Тук е мястото за фотография, хора и идеи, и ние възнамеряваме това да остане така.

По този повод отправяме настоятелна молба към всички автори да спазват добрия тон, да се стремят към обективно оценяване на фотографиите и конструктивна критика, което ще бъде само от полза за всички, без изключение.

Ще се радваме на Вашите сигнали за нередности и занапред - както във форума, така и на e-mail адреса за връзка с администрацията на страницата moderator (at) photosynthesis.bg

Няма да се поколебаем да вземем и други, необходими по наше усмотрение, мерки, ако подобни случаи на тенденциозно отношение продължават.

Поздрави! 

Илиян Божинов Илиян Божинов про
преди 1688 дни | редакция на 14.08.2019 / 21:29

Аз лично близо 2 години след активното ми включване в тази платформа за фотография, смятам да я напусна с голямо съжаление и нежелание. Нещата са меко казано не добре. Първо - качествена фотография все повече липсва. Второ рейтинг класациите и даването на инструменти на хора, които очевидно поставят всичко друго на място пред обективната оценка на фотография, вече ми правят изключително впечатление. От това резултатът е плачевен фотографски облик, а очевидно има и липса на отношение към фотографията и контрол. Публикувах снимките си тук, за да подкрепя този проект. Очивидно е обаче, че няма нужда от това. Платформата върви в посока, която изключва хора като мен. Беше позволено и това място да се превърне арена за уреждане на извън фотографски отношения чрез кофти вот, което ще остави у него масовици + плюс "върхушка" заблуждаваща се по отношение на собствената си фотография и действаща задкулисно. Резултатът като облик вече е на лице. Поздрави и успех!

Andrey Andrey
преди 1255 дни

Фотографията не е гласове и оценки, а стратс и желание да се надпреварваш със собствения си талант и да откриеш начина по който да пресъздадеш кадъра, така че да покажеш настроението и чувствата, които си усетил в този момент. Зад всяка снимка се крие история, която винаги  е уникална. Не всички виждат красотата във вашия кадър, но това не значи, че тя не е там!

 

Какво мислите?

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.