Какво представляваме ние, хората?

Какво ни отличава и какво ни свързва с останалите същества от нашия свят?

Как се радваме?

Как тъгуваме?

Как преживяваме събитията в нашия живот?

Как преминаваме през времето?

Как се отразяват тези преживявания върху нашите лица, в осанката ни, в походката ни, в отношението ни към другите, към самите себе си, към света изобщо?

Как и дали изобщо ние, хората, изпълваме със смисъл тези две думи?

В конкурса могат да участват всички желаещи, любители и професионалисти, без ограничение във възраст и национална принадлежност. Включи се и ти!

Награди на журито

Журито на конкурса ще определи 6 награди в категориите:

Стрийт и ежедневие

Голяма награда

Olympus PEN-F с обектив 17mm f/1.8 осигурена от

Почетна награда

Ваучер на стойност 500 лева от

Портрет

Голяма награда

Sony Аlpha 7 с обектив 28-70mm осигурена от

Почетна награда

Ваучер на стойност 500 лева от

Репортаж

Голяма награда

Nikon D750 с обектив 50mm 1.4G осигурена от

Почетна награда

Ваучер на стойност 500 лева от

Награди на публиката

Голяма награда

Panasonic Lumix GX8 & 12-35mm f/2.8 осигурена от

Почетна награда

Ваучер на стойност 500 лева от

Награди за най-добрите 500 фотографии

Авторите на класираните най-високо 500 фотографии ще ги получат отпечатани в размер 60х40 см. Както и специални изненади от ФотоСинтезис. Наградата на публиката ще получат фотографиите, която са спечелили най-високите оценки на най-голям брой гласуващи, независимо от категорията, в която участват.

Награди за най-активните 100 участника

100 от участниците, оценили най-голям брой фотографии по време на конкурса ще получат специални изненади от ФотоСинтезис

Качване на снимки за участие

1-ви ЕТАП / 25 април - 30 септември Всички регистрирани потребители на photosynthesis.bg могат да публикуват своите снимки за конкурса.

Гласуване на участниците в конкурса

2-ри ЕТАП / 01 октомври - 31 октомври За фотографиите могат да гласуват всички регистрирани потребители, които имат поне 3 снимки в галериите „Рейтинг“. Вижте повече тук.

Финална селекция на журито на конкурса и определяне на наградите на журито

3-ти ЕТАП / 01 ноември - 15 ноември По време на третия етап Журито на конкурса ще определи своите награди.

Обявяване на резултатите

15 ноември

Откриване на финалната изложба на конкурса

29 ноември

Журито на конкурса е съставено от изявени имена във фотографията в България и чужбина с широк поглед към фотографията като изкуство:

Темелко Темелков

Темелко Темелков е един от най-активните и признати модни и рекламни фотографи у нас. Снима за водещи модни списания - Elle, Harper’s Bazaar, Glamour, EVA, Moda, Max, Amica, Story и др. , както и многобройни рекламни кампании на големи български и международни клиенти. Носител е на награди за модна фотография. www.temelkotemelkov.com

Калин Руйчев

Калин Руйчев е роден в София през 1968г.
Внук на двама фотографи, от дете с интерес наблюдава техните професионални занимания и някак логично и неусетно сам започва да снима.
От 1991г. работи за различни периодични български издания: вестник "Ритъм", списанията "Егоист", "Метрополис", "Ева".
В последните години работи на свободна практика и сътрудничи на различни издания, сред които "Ева", "Амика", "Харпарс базар" и др.

Димитър Дилков

Димитър Дилков е роден през 1967 г. във Враца. Получава първия си фотоапарат Смяна 8М на 14 години. Започва да снима сериозно през 1990 година. Снима за вестниците "Подкрепа" и "Стандарт нюз". През периода 1991 - 2003 - за агенция Ройтерс. В момента е кореспондент на Агенция Франс Прес. Димитър Дилков е фотограф с над двадесетгодишна практика като фотожурналист. Той заснема едни от най-актуалните образи и събития през последните години - като войната в Украйна, бежанската криза, антиправителствените протести в България и др.

Никола Михов

Никола Михов е роден в София през 1982 г. През 2002 г. заминава за Париж, където започва да се занимава с фотография. Участва в международни изложби и фестивали, между които 13-то биенале за млади артисти от Европа и Средиземноморието в Италия и Menotrentuno в Сардиния. Носител на наградата на международното фотографско биенале Фодар. Номиниран за Еssl Art Award 2011 и за наградата на Салона на фотографията в Париж 2012. Никола е съавтор на проекта „СОЦМУЗ – виртуален музей на графичния дизайн от времето на социализма” и автор на фотокнигата “Forget Your Past – монументални паметници от времето на комунизма”. www.nikolamihov.com

Надежда Павлова

Надежда Павлова е родена през 1969 г. Завършила е ТУ – София, УНСС, Арт колеж – София в класа на Борис Юскеселиев и магистърска програма Фотографско изкуство към НБУ. От 2010 до 2013 г. е член на УС на Фотографска академия „Янка Кюркчиева”. От 2013 г. е главен координатор на Месец на фотографията. От 2012 до 2015 г. е колумнист за сп. Фотомания. Куратор в SYNTHESIS – Галерия за фотография.
Била е член на жури на Биенале Фодар, Фотоакадемика, Месец на фотографията и др. български и международни конкурси. Автор на над 25 самостоятелни изложби. Носител на награди в България и чужбина – Снимка на годината България, Фотоакадемика, Асоциация на сръбските фотографи и др. www.nadezhdapavlova.com

Бабак Салари

Бабак Салари е фотограф и преподавател, базиран в Монреал. Започва да се занимава с фотография като тийнейджър в родния си Иран, където публикува в няколко издания преди да влезе в затвора заради политическата си дейност. Има дипломи от Университета Конкордия в Монреал и от Доусън колидж, където по-късно преподава.
Бабак публикува творбите си в различни популярни и научни списания в Северна Америка и участва в изложби из целия свят. Hосител e на многобройни награди, включително наградата Gold Addy 2004 за проекта му Locating Afghanistan. www.babaksalari.com

Евгени Димитров

Евгени Димитров е фотожурналист, завършил пресжурналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и собственик на фотографска агенция Булфото.Започва да работи в пресата още през 1990 година, като е в екипа, създал вестник „Континент“, където е ученик на Шаварш Артин, по-късно участва в създаването и на „Новинар“ и „КЕШ“.
През 2000 година стартира заедно с приятели агенция Булфото, която заема лидерско място на пазара на фотоновини в България. bulphoto.com

Румен Койнов

Румен Койнов е роден в България през 1964 г. След като завършва обучението си в Техническия университет в София, се премества заедно със съпругата си, музикантката Елена Койнова, в Пловдив. Тук той участва в многобройни изложби и успява да си изгради репутация като един от най-интересните млади фотографи. Въпреки това, подобно на повечето си колеги, Румен трудно си изкарва прехраната в посткомунистическа България и през 2000 г. решава да емигрира в Бразилия, където живее и до момента в бразилския град Манаус - в центъра на джунглата.