Първи фотоапарат, ами сега?2 мнения

Ани Тотева Ани Тотева
преди 6 години  

Здравейте.

Предстои да си закупя фотоапарат, но имам нужда от адекватен съвет какъв точно да бъде. Интересите ми са свързани главно с уличната фотография- хора, сгради и всякакви други обекти (най-вече хора); имам намерение да снимам и събития, тоест струпвания от (движещи се) хора. Най-важно за мен е фотоапаратът да е подходящ за горе изброените категории (ако мога така да ги нарека) и да да ми върши работа докато се развивам във времето (задобрявайки :) ). Бюджетът ми е 1000лв. 

Благодаря от сърце.

GID GID модератор / про
преди 2336 дни

Ако има възможност - най-добре направо в магазина. Практически всеки съвременен модел фотоапарат ще свърши работа, дори т. нар. сапунерки от по-висок клас, понеже човек може винаги да ги разнася със себе си без да му натежат.

Въпросът е основно, според мен, доколко удобно усеща всеки различните системи. Аз, например, не успях да свикна да кадрирам чрез дисплей, а електрониите визьори дразнят очите ми. Удобно ми е да има повече изведени бутони, за да не ровя в менюто за щяло и нещяло - и поради това не харесвам повечето "безогледалки".

Затова - в магазина, малко приказка с продавачите, проба как "стоят" в ръцете няколко различни тела и преценка доколко "широк" и доколко "дълъг" диапазон на обектива ще е необходим - за около 1000 лв. вече се предлагат най-различни варианти.

Успех!

Ани Тотева Ани Тотева
преди 2336 дни

Благодаря. :)

Какво мислите?

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.