Kā es atradu savu vakara vietu0 мнения

araamaranth araamaranth
преди 1 месец  

Man ir dīvains hobijs — es vācu autobusu biļetes. Jā, tieši tās papīra strēmeles, ko vairums cilvēku izmet miskastē, tikko izkāpjot no transporta. Manā albumā glabājas vairāk nekā trīs tūkstoši eksemplāru no visas Latvijas. Dažas ir pavisam parastas, citas — ar interesantiem numuriem, bet ir arī tādas, kas ļauj atpazīt konkrētu maršrutu un pat šofera maiņu. Savādi, vai ne? Bet tas man palīdz atslēgties no darba, kas saistīts ar skaitļiem un atskaitēm.

Reizi nedēļā man ir paradums apsēsties virtuvē ar tējas tasi un sakārtot jauniegūtās biļetes. Šī nodarbe mani nomierina, it īpaši pēc garām darbadienām. Pagājušajā trešdienā, šķirojot 11. autobusa biļetes, es pamanīju, ka viena no tām ir ar ļoti skaistu numuru — 777. Un tā man ienāca prātā doma par veiksmi.

Zinu, zinu, izklausās muļķīgi, bet tajā brīdī es atcerējos, ka mans kolēģis Artis reiz minēja, kā viņš vakaros izklaidējas, spēlējot tiešsaistes spēles. Viņš stāstīja par kādu platformu, kur esot ļoti interesants spēļu klāsts un draudzīga vide. Sākumā es to uztvēru kā joku, jo nekad nebiju domājusi, ka kaut kas tāds varētu mani ieinteresēt. Bet tajā vakarā, ar tējas tasi rokā un biļešu albumu blakus, es nolēmu pamēģināt.

Atvēru savu klēpjdatoru un ierakstīju meklētājā to, ko Artis bija pieminējis. Atradu mājaslapu, kas izskatījās glīti un mūsdienīgi. Uzreiz pamanīju, ka tur var spēlēt gan par sīknaudiņām, gan par lielākām summām. Man nebija nekādu lielu cerību, es vienkārši gribēju saprast, kāpēc tas tik ļoti aizrauj cilvēkus. Pirmā spēle, ko izvēlējos, bija vienkāršs slots ar augļu simboliem. Nospiedu pogu, un — nekas īpašs. Otro reizi arī nekas. Bet trešajā reizē uz ekrāna parādījās trīs vienādi simboli, un mans konta atlikums nedaudz pieauga.

Tās nebija milzīgas naudas, tikai pāris eiro, bet sajūta bija absolūti neaprakstāma. Es pasmaidīju pati sev — kaut kas tik vienkāršs spēja radīt tādu prieku. Kopš tās reizes es iegriežos spinhub in latvia vakaros, kad gribu atpūsties no skaitļiem. Man patīk, ka nav jādomā par sarežģītām stratēģijām, vienkārši jābauda mirklis. Ir reizes, kad laimēju, ir reizes, kad zaudēju, bet tas nekad nav bijis par naudu.

Pirms dažām dienām man bija smaga diena — darbā fiksēju kļūdu, kuras dēļ pazuda liels pasūtījums. Braucot mājās, jutos gandrīz sakauta. Taču, atcerēdamās par savu jauno vakara hobiju, es saņēmos un pēc vakariņām iegāju mājaslapā. Šoreiz izvēlējos kādu citu spēli — ar ritošiem riteņiem un dārgumu lādes motīvu. Jau pēc pirmajiem piecpadsmit griezieniem sapratu, ka mans noskaņojums kļūst gaišāks. Un, kad ekrānā parādījās laimests — kaut tikai desmit eiro — es sajutu tādu prieku, it kā būtu atrisinājusi visu pasaules problēmas.

Svarīgākais, ko esmu iemācījusies, ir tas, ka šādām spēlēm jāpieiet ar prātu. Man patīk noteikt sev ierobežojumu: piemēram, vakaram atvēlu ne vairāk kā piecus eiro. Ja tie beidzas, spēle beidzas. Nevis tāpēc, ka man būtu žēl naudas, bet gan lai saglabātu to vieglumu un baudu. Jo brīdī, kad sāc domāt par laimestiem kā par ienākumu avotu, zūd pats prieks. Man Tāpat man patīk tas, ka tur var spēlēt mierīgi, bez liekas steigas, un neviens netraucē. Dažreiz es uzlieku savu mīļāko albumu, atveru spēli un vienkārši baudu vakaru.

Kādu dienu parādīju Artim savu biļešu kolekciju, un viņš smējās, ka mēs esam pretstati — viņš meklē veiksmi skaitļos, bet es skaitļos meklēju stāstus. Varbūt tā ir taisnība. Man patīk domāt, ka katrā biļetē ir kāda maza pasaule, tāpat kā katrā spēlē ir sava neliela piedzīvojuma sajūta. Un spinhub in latvia man šobrīd ir tā vieta, kur es varu pabūt ar sevi. Nekādu lieku trokšņu, tikai es un neliela cerība uz labu kombināciju. Tas ir patīkami.

Tagad mans vakara rituāls ir pavisam vienkāršs: tēja, biļešu albums un daži griezieni. Dažreiz tas pilnībā maina manu dienu. Piemēram, vakar es laimēju tikai divus eiro, bet smējos visu vakaru, jo beidzot sapratu, kāpēc cilvēkiem patīk šādas izklaides. Tā nav tikai azartspēle, tā ir iespēja atslēgties no ikdienas un ļaut sev noticēt, ka brīnumi notiek arī tad, kad tos nemaz negaidi.

Es negrasos kļūt par profesionālu spēlmani vai ieguldīt tajā visu savu algu. Bet tepat, Latvijā, ziemas vakaros, kad ārā līst slapjš sniegs un gribas siltumu, spinhub in latvia ir manis pašas radīts stūrītis, kur es varu pasapņot. Varbūt kādam tas šķiet dīvaini — priecāties par sīkumiem. Bet es tam ticu. Dzīve jau sastāv no maziem mirkļiem, vai ne? Un, ja šis mirklis man sagādā smaidu, tad tas ir tā vērts.

Kad es pabeidzu spēlēt, es vienmēr izslēdzu datoru un paskatos uz savu biļešu albumu. Tie ir mani pašu veiksmes apliecinājumi — nevis laimesti, bet gan ceļi, ko esmu nobraukusi. Un tas, ka esmu iemācījusies atrast prieku mazās lietās, ir mans lielākais laimests. Neviens skaitlis, neviens džekpots to nevar aizstāt. Bet, hei, ja pie reizes var pamirkšķināt veiksmei un pasmaidīt, kāpēc gan to nedarīt?

Какво мислите?

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.