Üks arvustus, mis muutis mu arvamust1 мнение

17riva 17riva
преди 5 дни  

Ma olin alati olnud nende vastu. Teate küll. Need inimesed, kes räägivad võitudest. Need saidid, mis lubavad kerget raha. Mulle see ei sobinud. Tundus lollakas. Peaaegu nagu maksaksid kellegi teise unistuste eest. Nii ma mõtlesin. Kuni selle õhtuni.

Olin Pärnus. Tööasjus. Üks igav konverents hotellis, mis nägi välja nagu 90ndad oleks sinna sisse kukkunud ja mitte kunagi välja tulnud. Pärast lõunat istusin oma toas. Vihma sadas. Taaskord. Aknast paistis ainult hall taevas ja märg parkla. Mul oli neli tundi surnud aega enne õhtusööki.

Ma tegin seda, mida iga normaalne inimene teeks. Kerisin telefoni. Uudised olid masendavad. Sõbrad ei vastanud. Üks mu vana kolleeg oli postitanud pika teksti oma uuest aiast. Ma ei huvitu. Siis meenus mulle, et olin hommikul hommikusöögi ajal näinud kuskil linki. Keegi rääkis mingist kogemusest. Ma ei lugenud seda siis. Aga nüüd... miks mitte?

Ma otsisin üles. See oli arvustus. Pikk. Detailne. Keegi kirjutas oma kogemusest ühel saidil. Mitte liiga entusiastlikult. Mitte liiga negatiivselt. Lihtsalt faktid. Mulle meeldis see toon. Ma lugesin lõpuni. Siis otsustasin ise vaadata.

Nii ma leidsin vavada review -d. Mitte ainult ühte. Mitu. Inimesed rääkisid erinevaid asju. Mõned võitsid. Mõned kaotasid. Enamus ütlesid, et see on aus. See kõlas... normaalselt. Mitte nagu need reklaamid, mis karjuvad "MILJON EURO KOHE!". Lihtsalt tavalised inimesed, tavaline kogemus.

Ma ei registreerinud end kohe. Ootasin. Mõtlesin. Istusin hotellitoas ja kaalusin. Mul oli kaasas kakskümmend viis eurot, mida ma polnud planeerinud kulutada. Jääk raha, mis jäi üle pärast konverentsitasu ja bensiini. Ma otsustasin, et see on katse. Mitte rohkem.

Registreerimine oli lihtne. Viis minutit. Ei mingit jama. Panin sisse kakskümmend viis eurot. Valisin mängu. Midagi vaaraodega. Egiptus. Kullad. Kõrbes alongid. Ma ei tea miks. Lihtsalt tundus lahe.

Hakkasin mängima. Väikeste panustega. Kakskümmend senti. Kolmkümmend. Istusin hotelli voodi peal, jalad risti, telefon käes. Vihma müra taustal. See oli peaaegu... rahustav. Ma ei mõelnud konverentsile. Ei mõelnud tööle. Ainult ekraanile.

Esimesed viisteist minutit olid tasa. Kaotasin umbes viis eurot. Võitsin kolm tagasi. Jälle kaotasin. Olin umbes kakskümmend üks eurot peal. Mitte põnev. Aga ma ei oodanud ka imet. Ma lihtsalt mängisin. Nagu mängid telefoni mängu. Ilma ootuseta.

Ja siis juhtus see.

Vaarao silmad hakkasid helendama. Ma polnud seda varem näinud. Ekraan muutus tumedamaks. Kõrbes alongid kadusid. Ilmusid sarkofaagid. Ma ei saanud aru, mis toimub. Ja siis hakkasid numbrid lendama. Kakskümmend üks. Kolmkümmend. Nelikümmend. Kuuskümmend. Sada kümme.

Mu süda hakkas kiiremini lööma. See polnud suur raha. Tean. Aga see oli minu jaoks suur. Sest ma ei oodanud midagi. Ma lihtsalt proovisin. Ja nüüd oli mul rohkem kui sada eurot rohkem kui kakskümmend minutit tagasi.

Boonus lõppes. Lõplik number: sada kolmkümmend neli eurot. Ma vaatasin ekraani. Siis aknast välja. Vihma sadas ikka. Aga taevas ei olnud enam nii hall. Ma vajutasin väljamakse nuppu. Vavada review -des olid inimesed kirjutanud, et väljamaksed töötavad. Ja nad ei valetanud. Kaheksa tunni pärast oli raha mu kaardil.

Ma ei rääkinud sellest kellelegi. Mitte siis. Järgmisel hommikul konverentsil istusin saalis ja kuulasin ettekandeid. Aga mu mõtted olid mujal. Ma mõtlesin sellele, kuidas üks igav pärastlõuna Pärnus muutus millekski muuks.

Selle raha eest ma ostsin uue kott. Mu vana oli läbi kulunud. Kandsin seda viis aastat. Uus kott maksis kakskümmend eurot. Ülejäänud raha läks kingitusteks. Ja üheks väga heaks restoranikülastuseks oma sõbraga. Me ei rääkinud võidust. Me lihtsalt sõime ja naersime.

See juhtus kaks kuud tagasi. Ma mängin vahel. Mitte tihti. Kord nädalas või harvem. Panen sisse kümme eurot. Mängin natuke. Kaotan enamasti. Aga see ei häiri mind. Sest ma tean, et võita võib ka siis, kui sa ei oota.

Ja iga kord, kui ma vaatan vavada review -sid – jah, ma loen neid vahel – mõtlen ma Pärnule. Vihmale. Sellele hotellitoale. Ja vaaraole, kelle silmad hakkasid helendama just siis, kui ma seda kõige vähem vajasin.

Elu on imelik. Ja vahel on kõige paremad asjad need, mille vastu sa kõige kauem olid.

asifarham383 asifarham383
преди 12 часа

“I Passing Smiles Driving School” can be described as a welcoming and learner-focused driving school that emphasizes building confidence behind the wheel while ensuring students develop safe and responsible driving habits, combining professional instruction with a friendly, encouraging approach so that learners not only pass their tests but also enjoy the journey, quite literally passing smiles along the way, and it is often associated with offering some of the best driving instructors in East Kilbride for those seeking high-quality, supportive lessons.

Какво мислите?

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.