ФотоСинтезис Арт Център - мястото за фотография, хора и идеи

Фотосинтезис Арт Център

гр. София
бул. "Васил Левски" 57

рабoтнo време:

понеделник-петък
09:30 - 21:30ч.

събота
10:00 - 21:00ч.

неделя
10:00 - 19:30ч.

Вярваме, че творчеството е храна за душата и ума. Способността ни да създаваме и така да изразявам себе си в света, е дълбока вътрешна необходимост за всеки човек и изгубим ли творчеството вътре в себе си, губим и същността на живота.

Затова и тук, във ФотоСинтезис Арт Център, стъпка по стъпка, заедно с приятели, създаваме едно живо място за всички форми на творчество, чрез които хората търсят и изразяват себе си – фотография или рисуване, музика или текст, място, в което идеите срещат споделяне и съмишленици.

В момента това е единственото място в България, което предлага пълни възможности за фотографска изява на всеки – от консултации, курсове, дискусии, семинари и пленери, през най-доброто от фотографската техника и аксесоари, до изключително качествено разпечатване и адекватно представяне на творбите пред публика в двете галерии на центъра.

Кафе-галерия Synthesis - уютни срещи, с вкусни изкушения

Надникваш към булеварда и градът изглежда неочаквано красив, защото целия шум е останал навън, а тук е уютно и тихо, място за теб.

Сутрешното ни кафе е ароматно и истинско. Също, както и каничката с чай, ще те пренесе другаде, някъде в собствените ти мисли. Ароматните кроасаните печем при нас, както и тортите, и малките кексчета, всъщност и почти всичко останало, което предлагаме.

В дългия следобед може да погледаш фотографиите по стените, да послушаш музика, да почетеш книга или списание, или пък просто да не правиш нищо. Вечерта е време за приятели, може би с чаша вино и нашите тапаси.

Тук е и мястото, където се случват много от нашите изложби, срещи и семинари, прожекции, импровизирани концерти, представления и всякакви други интересни събития.

Арт галерия - интимност и лично общуване с изкуството и авторите му

Галерията ни е проектирана така, че да предразполага всеки посетител към интимност и лично общуване с автора чрез неговите творби. Заедно с това тя е и пространство, което удовлетворява специфичните нужди на самия автор, така че неговите произведения да се чувстват уютно и на място.
Тук можеш да се срещнеш с различни творби и да пообщуваш с тях на спокойствие, а защо не и да споделиш своето творчество!

Принт център - най-добрите комплексни решения за фотографски печат

В нашия принт център ще откриеш най-добрите професионални решения за фотографски печат за вътрешно и външно излагане.

Ще ти предложим широкоформатен печат върху различни медии – включително канава, арт хартии, винил и други, а сега вече и всичко, свързано с филмовата фотография – ръчно копиране по класическия метод, сканиране на филми и др.

Ние осигуряваме и всички основни дейности, необходими за перфектния краен резултат – ламиниране, рамкиране, каширане върху различни видове плоскости. В принт центъра създаваме и разнообразни фотографски продукти: фотокниги с меки или твърди страници с готови теми и по индивидуален дизайн, календари, арт декор приложения.

Във ФотоСинтезис Арт Център ще откриеш още богата база данни с фотографии и репродукции на световни и български автори, които може да отпечатаме в желания от теб размер и вид. Основният приоритет в работата ни е качеството, великолепното качество, което твоето творчество заслужава.

Магазин - всичко за фотографията на едно място

В най-големия специализиран магазин за фотографска техника в страната ще откриеш всичко за фотографията: от първия ти фотоапарат до професионална фото оборудване, заедно с оказион за употребявана техника.

При нас може да се запознаеш с най-новите постижения на световните марки и то отблизо - като пробваш и тестваш всичко, което те интересува.

Тук ще получиш максимална информация преди да направиш избор, така че той да отговаря точно на твоите потребности. Вярваме, че добрият избор е осведоменият избор. Затова и едно от важните неща в работата ни е да предложим най-подходящото решение, което е адекватно за теб. Защото да вземеш фотоапарат в ръце е емоция, страст и истинска радост.

Фото школа ФотоСинтезис

Колкото повече научаваш, толкова по-лесно и по-добре ще претворяваш идеите си във вдъхновяващи фотографии. Какво можем да направим, за да станат снимките ни по-добри и да започнат качествено да се отличават от просто „щракнатите“ снимки?

В нашата Фото Школа може да научиш повече за това как да използваш пълния потенциал на своя фотоапарта и как да реализираш идеите си. Открий обучението, което те интересува:

- Периодично въвеждащо обучение за основните понятия във фотографията – безплатно за всички, които са закупили своя DSLR фотоапарат или компактен фотоапарат със сменяма оптика от ФотоСинтезис.
- Основен фотографски курс – две нива
- Тематични курсове
- Практически семинари
- Продуктови презентации и технически обучения