(Не)обичайната България - фотографска изложба на Петър Чолаков / 02.10.2012, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 28, 2012



Откриване: 02 октомври (вторник), 19:00 часа
във 
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул. "Васил Левски" 57
Изложбата може да бъде видяна от 
02 до 17.10.2012 г.


„(Не)обичайната България“. Това е името на една малко по-различна фото изложба - фоторепортерска изложба, посветена на българските обичаи и традиции, които често не познаваме. Снимките в нея могат да ви се сторят необичайни (за което се надяваме), стряскащи, скандални, любопитни. Те обаче представят част от обичаите на България, за които малко хора знаят, но които са любими на фотографите.
 
Молитва за дъжд, освещаване на мед, къпане на деца за здраве, нестинарски обреди. Това са само част от традициите на България, които ще бъдат представени във фотоизложбата „(Не)обичайната България“. Тя ще бъде открита на 02 октомври 2012 г. в  кафе-галерията на Photosyntesis. Изложбата ще открие основателят на Bg Press Photo Цветан Томчев.
 
Автор на снимките е Петър Чолаков, който има 17 години професионален опит зад гърба си, 10 от които като фоторепортер. Фотосите в изложбата той заснема по време на работата си като фоторепортер за в. „Труд“. Чолаков е носител на няколко награди от Bg Press Photo, номиниран е за World Press Photo именно с някои от снимките, които ще бъдат показани в изложбата. Той е основател на фотографска агенция Great Photo Art.

 
Заедно с изложбата ще бъде издадена и фотокнига с снимките от експозицията и описания на обичаите и традициите, видяни през обектива на Петър Чолаков. 

Очакваме ви!

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 28, 2012

Фотогалерия: (Не)обичайната България - фотографска изложба на Петър Чолаков / 02.10.2012, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии